Over

Newsoul.

Schatgraven vind ik het. Het zoeken naar mooie tweedehands en vintage spullen in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Producten die al heel wat mee hebben gemaakt. Voorwerpen met een verhaal. Het geeft me meer bevrediging wanneer ik na een lange zoektocht dat ene prachtige retro object vind, dan dat het nieuw in de winkel voor me klaar staat. Ik vind ze waardevoller en mooier.

Ik doe het eigenlijk al mijn hele leven, schatgraven. Vaak met mijn partner in crime;  mijn moeder. Struinen tot je voeten er pijn van doen. Kijken tot je ogen er moe van zijn. Maar dan thuiskomen, de tassen uitpakken en de buit bewonderen.  Je kan wel zeggen dat het een verslaving is.

Ik geniet van alle vintage vondsten die zich verzamelen in mijn huisje. De kleuren en vormen die samenkomen en opeens een nieuwe geheel worden. Ik red ze van de vergetelheid en geef ze een nieuwe glans. Klaar voor een tweede leven, een nieuw verhaal. Oude spullen met een nieuwe ziel.

Poëzie is misschien wel een kernwoord. Het komt terug in veel van mijn werk. Als illustrator rijm ik woord met beeld.   De kleuren met vormen en lijnen. De typografie met de sfeer. Op muzikaal vlak rijm ik de melodie met het ritme, de groove, de woorden met het gevoel en alles met elkaar.

Maar ook de spullen die ik verzamel in mijn huisje probeer ik te laten rijmen. Ik kies ze niet voor niets. Ze rijmen met een karakter, met een gevoel, met wat je uit wil stralen. De inrichting van je huis zegt uiteindelijk veel over je persoonlijkheid.

Ik vind het een uitdaging om met verschillende objecten een plek te creëren waar vorm en kleur in balans zijn. Als een klein versje op tafel of een gedichtje in de keukenkast.

Dat is wat ik jou aanbied. Met mijn geduld in het kringloopvak en oog voor schoonheid, bij elkaar gezocht, zoals het plaatje in mooie woonbladen. Maar dan hoef je zelf niet op pad te gaan om alle elementen bij elkaar te sprokkelen, want dat heb ik al voor je gedaan.

Loes.

Ms Loes