Huisregels

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord hier al bij of download voor meer informatie de algemene voorwaarden onder aan deze pagina.

Mocht je antwoord er niet tussen staan dan kan je de vraag altijd stellen via het contactformulier.


 

De huisregels

 


Een uniek product

Bij Newsoul vind je bijzondere en originele tweedehands producten. Gebruiksartikelen en woonaccessoires bij elkaar gezocht in een mooie set. Elke set bestaat uit vintage producten zorgvuldig geselecteerd op kleur, vorm, materiaal of contrast zodat ze samen een bijzondere sfeer uitstralen. Een mooi uniek cadeau voor jezelf of voor een ander.

Alle producten hebben al een eerder leven gehad en dat kan zijn sporen hebben nagelaten. Grote beschadigingen zoals barsten of stukjes eraf worden altijd vermeld in de product omschrijving en zo goed mogelijk zichtbaar gemaakt op de foto. Er zullen echter altijd lichte gebruikssporen aanwezig zijn. Het zijn producten met karakter!


Winkelen

De Newsoul webshop is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend tenzij anders vermeld op de Home pagina. Onder het kopje Sets vind je alle setjes die Newsoul aanbiedt. Regelmatig zal het aanbod aangevuld worden met nieuwe producten. Je kan de set die je hartje heeft verovert toevoegen aan de ‘Kofferbak’ en bij ‘Overzicht’ je bestelling afronden.


Kosten

Alle prijzen op de site zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bij het hoofdstuk ‘Betalen’ zie je de totaalprijs, inclusief verzendkosten. De verzendkosten voor de meeste pakketten binnen Nederland bedragen 6,95 euro. Pakketten die groter of kleiner zijn zullen andere verzendkosten hebben. Bij elk artikel wordt het tarief vermeld. Als je meerdere artikelen tegelijk besteld, betaal je eenmalig het verzendtarief.


Betaling

Je kunt bij Newsoul betalen op twee manieren, via iDeal of via bankoverschrijving.

– iDeal:

Met iDEAL kan je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank. Vanuit de Newsoul Webshop word je meteen doorgestuurd naar deze beveiligde internetbetaalomgeving. Betalen kan dan direct, je hoeft je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Je houd constant controle en overzicht op uw betaling, de iDEAL betaling is meteen zichtbaar in uw rekeningoverzicht. De aangesloten banken zijn: ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.

– Bankoverschrijving:

Als je geen gebruik wilt maken van iDeal, kan je het bedrag ook zelf overschrijven naar het rekeningnummer van Newsoul onder vermelding van het ordernummer. Eventuele kosten voor het overschrijven vanaf een buitenlandse rekening zijn voor de koper. Zodra het bedrag op de Newsoul rekening staan zal de order in behandeling worden genomen.


Verzenden

Newsoul verpakt elke bestelling zorgvuldig waarna het verstuurd word met PostNL.

PostNL zal het pakket zo snel mogelijk bij je thuis afleveren. Houdt rekening met 3 tot 5 werkdagen na betaling. Bestellingen naar het buitenland kunnen wat meer tijd in beslag nemen. Zodra het pakket onderweg is ontvang je hierover een e-mail.

Als PostNL langs komt en het blijkt dat je niet thuis bent, zal de bezorger een briefje achterlaten en het de volgende dag nogmaals proberen. Ben je dan opnieuw niet thuis, dan brengt de bezorger het bij de dichtstbijzijnde postkantoor, daar kan je het dan tijdens de openingstijden van het postkantoor ophalen.

Als je het pakket liever afgeleverd hebt op een ander adres dan kan dat. Als je tijdens het bestellen van je product uw eigen adres invult, zie je rechts ook een kopje ‘Extra informatie’ staan. Als het factuuradres afwijkt van het afleveradres, kan je daar  bij ‘Bestelling opmerkingen’ het adres invullen waar je graag de artikelen wilt laten bezorgen.

De pakketten van Newsoul worden verzonden in tweedehands dozen. Daarmee worden de verzendkosten lager gehouden en het is beter voor het milieu. Recycle mindset, reset the mindcycle!


Schade tijdens de verzending

Newsoul verkoopt ook breekbare artikelen, helaas kan het soms zo zijn dat de producten niet ‘heel’ door de pakketservice zijn gekomen. Laat het dan zo spoedig mogelijk weten. Meld de schade in ieder geval binnen 24 uur na de ontvangst van het pakket en geef gedetailleerde uitleg binnen 7 werkdagen, door een foto met je klacht te mailen naar info@newsoul.nl. Daarna zal Newsoul je klacht in behandeling nemen en kan op zoek worden gegaan naar een passende oplossing. Aangezien alle producten uniek zijn kan je er geen identiek artikel voor terug krijgen. Je kan een ander pakket uitzoeken of kiezen voor een tegoedbon. Newsoul vraagt je wel om het kapotte product retour te sturen. Dit kan naar: Newsoul, Bergstraat 9 3511RR te Utrecht.


Bestelling annuleren

Je kan alleen dezelfde dag voor 17:00 uur je bestelling annuleren. Voor de bestellingen geplaatst na 17:00 uur, geldt de volgende dag 17:00 uur. Hierna kan je de bestelling niet meer annuleren. Laat je annulering weten door een e-mail te sturen naar info@newsoul.nl.


Garantie

De vintage producten hebben al een eerder leven gehad en zijn dus niet meer nieuw. Daardoor zal er altijd wel een aantal gebruikssporen op de producten te vinden zijn. Grotere beschadigingen worden zo duidelijk mogelijke vermeld bij het product. De producten zijn allemaal getest en werken naar behoren, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn dat een vintage product niet naar behoren werkt, horen wij dat natuurlijk graag. Wij zoeken dan een passende oplossing.

Neem binnen 2 werkdagen na ontvangst contact op met Newsoul door te mailen naar info@newsoul.nl en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.


Retourneren

Binnen 14 werkdagen na ontvangst van je pakket kan je het gekochte artikel omruilen, mits het nog in originele staat is. Indien je van dit herroepingrecht gebruik maakt zal het teruggestuurde product aan een aantal voorwaarden moeten voldoen;

-Het artikel moet in de originele staat en met alle geleverde toebehoren, in originele staat en verpakking terugsturen.

-Het artikel mag niet beschadigd zijn, dat wil zeggen, schade als gevolg van ondeugdelijk gebruik, nalatig onderhoud en vocht- of waterschade.

-Het teruggestuurde product moet aan de voorwaarden voldoen en dan krijg je het geld binnen 14 werkdagen teruggestort. Alleen de retour verzendkosten komen voor de rekening van de klant.  Je kan het artikel retourneren, naar het volgende adres:

Newsoul, Bergstraat 9 3511RR te Utrecht


Klachten en opmerkingen

Als je een klacht of opmerking hebt kan je het best zo spoedig mogelijk contact opnemen met Newsoul door een e-mail te sturen naar info@newsoul.nl of het contactformulier in te vullen op de website. Newsoul neemt alle klachten serieus en zal binnen drie werkdagen op je klacht reageren.


Privacy

Newsoul respecteert de privacy van alle gebruikers van de webshop en gaat zorgvuldig om met je gegevens. De persoonlijke informatie die je verschaft wordt uiterst vertrouwelijk behandeld. Newsoul gebruikt je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Je gegevens worden onder geen enkele voorwaarde aan derden verstrekt tenzij met jou toestemming.

Indien aangemeld gebruikt Newsoul je e-mailadres om je te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties.

Je opgegeven persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot je bestelling worden in het klantenbestand opgenomen. Deze zullen worden gebruikt ten behoeve van de beoordeling, het aangaan en de uitvoering van de koopovereenkomst en het beheren van de daaruit voortvloeiende relaties, het gericht uitvoeren van de marketingactiviteiten ( indien je daar dus voor gekozen hebt), fraudebestrijding en het voldoen aan wettelijke verplichtingen. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren.

Als je reageert op een actie of prijsvraag, vraagt Newsoul om je naam, adres en e-mailadres. Deze gegevens worden gebruikt om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken, en de respons op onze marketingacties te meten.


 

Algemene Voorwaarden

Wil je meer weten? Download hier de Algemene voorwaarden Newsoul